Knapzak kiest voor duurzame kleding!

Knapzak kiest voor duurzame kleding!
september 25, 2020 admin
header tweedehands kleding knapzak

Knapzak Design gaat een nieuwe richting op!

Vanaf nu worden alle prints op tweedehands kleding geprint, dus de T-shirts, sweaters en kinderkleding worden gedrukt op tweedehands stoffen! Je krijgt dus nog steeds de unieke prints handgetekend door Knapzak, maar nu een stukje duurzamer.

De kleding kopen we in bij tweedehandswinkels. Dit zijn soms overschotten van winkels zoals Hema, en soms stoffen die ook al echt gedragen zijn. Zo heb jij een uniek t-shirt of sweater met een echte Knapzak-print.

Waarom tweedehands kleding?

We hebben lang nagedacht hoe we de productie duurzamer kon maken. In eerste instantie keken we naar biologisch katoen, maar we ontdekten al snel dat hier weer véél meer water voor nodig is in de productie dan niet-biologisch katoen. Daarnaast weet je dan alsnog niet zeker of de katoen onder ethische omstandigheden is geoogst en geproduceerd, bijvoorbeeld door de lokale bevolking en de boeren eerlijke prijzen te betalen. Daarnaast levert deze katoen weer een hele reis af om uiteindelijk hier in Nederland aan te komen. Ook dit is slecht voor het milieu.

Aangezien wij zelf graag vintage- en tweedehandswinkels afstruinen voor onze eigen kleding, kregen we het idee om lege kleding (dus zonder print) in te kopen in tweedehands winkels en hier mijn prints op te laten drukken. Aangezien het materiaal voor de kleding niet meer geproduceerd hoeft te worden en het ook geen lange reis meer af hoeft te leggen, heeft tweedehands kleding weinig tot geen impact meer op het milieu. Dit is dus beter dan een nieuw kledingstuk kopen! Zo dragen we niet meer bij aan het uitputten van de grondstoffen die beschikbaar zijn op deze prachtige planeet van ons.

Wat betekent dit voor de webshop?

Dit betekent dat je nog steeds onze producten kunt bestellen in de webshop! Wel kan het zijn dat jouw maat even niet beschikbaar is. En op = op. De prints kunnen altijd weer gedrukt worden op een ander t-shirt of sweater, maar misschien net in een ander model of stofje. Je kunt ons altijd een mailtje sturen op info@knapzakdesign.nl om te vragen wat er beschikbaar is. We moeten zelf ook nog even ervaren hoe dit werkt in de praktijk, maar dat maakt het ook spannend en leuk!

Waarom kiezen voor duurzaam?

Onze planeet heeft het zwaar. Momenteel gebruiken Nederlanders meer grondstoffen dan beschikbaar is op onze aarde. We gebruiken momenteel teveel van onze natuurlijke reserves. De gemiddelde Nederlander verbruikt ongeveer zes keer zoveel aan grondstoffen dan er beschikbaar is. Dit betekent dat we een ecologische voetafdruk hebben van 3,6 aardbollen (Bron: footprintchallenge.nl). De huidige kledingindustrie speelt daar ook een groot aandeel in. Het zorgt voor een groot waterverbuik, vervuiling en hoge uitstoot van CO2. Daarnaast wordt veel kleding gemaakt door mensen die hier relatief weinig mee verdienen en die in erbarmelijke omstandigheden moeten werken. Dit moet dus anders!

Knapzak wil op haar eigen manier een positieve bijdrage leveren aan onze planeet. Vandaar dat we gekozen hebben om deze richting op te gaan. We hopen dat jullie ons en daarmee duurzame kleding willen steunen! Neem snel een kijkje in onze webshop om te kijken wat er beschikbaar is.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

0
× WhatsApp ons direct!