Duurzaam papier

Bijzondere en unieke geboortekaartjes op duurzaam papier

Wij staan voor duurzaamheid en daarom drukken wij alleen op duurzaam papier.

Wat is duurzaam papier?
Duurzaam papier bestaat voor het grootste deel uit gerecycled papier en karton aangevuld met hout uit verantwoord beheerde bossen. ‘Gewoon’ papier bestaat volledig uit houtvezels. Voor duurzaam papier is minder hout nodig.

FCS-Keurmerk®
Daarnaast hebben onze papiersoorten het FSC keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council®. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. In verantwoord beheerde bossen worden per omgehakte boom, drie tot vier nieuwe bomen op die lege plaats geplant. De grondstof (pulp) is niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of uit plantages waarvoor tropisch regenwoud moet wijken. Het keurmerk beoordeelt de herkomst van de grondstof van papier en papierproducten. Het FSC keurmerk draagt bij aan de bescherming wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Duurzame papiersoorten

Wij drukken onze geboortekaartjes af op de volgende duurzame papiersoorten:

  • Biotop naturelle

Voor Biotop worden houtresten gebruikt uit zagerijen van duurzaam bosbeheer. Er worden geen verse bomen gebruikt. Biotop is 100% chloorvrij gebleekt. Hierdoor is het verwerkingsproces vriendelijker voor ons milieu, fijne gedachte dus! Omdat Biotop geen witmakers bevat, behoud het een mooie natuurlijke crème tint.

  • 100% revive recycled

 Het Revive is een 100% recycled karton. Bestaand (oud) papier wordt met water vermengd en de vervuilingen en inkt worden uit het papier gehaald. Daarna wordt het verwerkt tot ‘nieuw’ papier. Een voordeel hiervan is dat er geen nieuwe papiervezels nodig zijn. Nieuwe papiervezels zijn afkomstig uit natuurlijke materialen zoals bomen; er worden dus minder bomen gekapt.

  • Recycled Kraftpapier

 Kraft papier is gemaakt van grof geperst papier dat is gemaakt van gerecycled papierpulp dat bedoeld is voor verpakkingsmaterialen.

  • Recycled Grijskarton

 Het grijskarton is 100% recycled karton gemaakt van pulp.

  • Groeipapier

Groeipapier is gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ”pap van papier met zaden” wordt verwerkt. Daarna wordt het gedroogd, gewogen en versneden. Leverbaar in mix van veldbloemen (geschikt voor vlinders en bijen) en vergeet-me-niet (myosotis)

Hoe bloeit je kaart van groeipapier?

  1. Leg het groeipapier op de aarde in de tuin of binnen in een bloempot.
  2. Dek het af met wat aarde en bevochtig het iedere dag.
  3. Na ruim en week ontkiemen de eerste zaadjes

Bij goede verzorging staat na verloop van tijd het hele groeipapier vol met jonge plantjes die uitgroeien tot een prachtige mix van bloemen!

Wil je een boodschap op een originele, duurzame en groene manier overbrengen?

Wil jij graag een uniek én duurzaam geboortekaartje op maat?

JA IK WIL

“Creëren van mooie, handgemaakte unieke designs naar jouw smaak. Dit is wat wij het liefste doen. We live in the moment, we create in the moment!”

Judy van Veldhuisen
Knapzak herself

0
× WhatsApp ons direct!